söndag 8 juli 2012

3 rätter in, 3 rätter ut aka blood in blood out.

Så har vi bytt ut 3 av desserterna och ersatt med 3 st nya desserter. "Sommartårta", "Post Melba" och "Brownie".
Det känns kul att få lite nya rätter att lägga.
"Sommartårtan" är ju mer eller mindre tänkt som en klassisk jordgubbstårta fast på vårat sätt i a la carte form då.
"Post Melba" är då våran spinn off på klassisk Peach Melba med en känsla av Posthall då den serveras i en Staub.
Så har vi "Brownie" som då ska reppa känslan av ett sånt där göttigt mellanmål man kan möla i sig på ett tåg eller så, dvs. en Snickers och en banan.
Så tänker vi och så här är en liten in blick i vår vardag då dom nya desserterna lagades upp för personalen.

Patte och Fredda doppar jordgubbsglass i vit choklad med lime- & jordgubbspulver.


Marre Maräng kanderar spanska mandlar.


Crew in action.


Fredda och Patricio.


"Sommartårta" på gång.


The Pastelero Gang och Pablo som är Sous Chef i Norda.


Snart så vankas här "Sommartårta"


Patricio el Pastelero.


Genomgång med personalen.


En hel drös med servitriser/törer och Hov.


Å här kommer en massa olika vinklar på lägg under servicen som jag körde.

"Sommartårta"-
Vit chokaldbavaroise, pistagejoconde, torkad lime curd, lime- & jordgubbskräm, mördegskex, frystorkade jordgubbar, pistagepulver, jordgubbsmarmelad, jordgubbsskum, rulltårta på jordgubbsmousse/ sylt, jordgubbsglass doppad i vit choklad med lime/jordgubbspulver, jordgubbar i lime/långpeppar, honungskrasse, harsyra.
Alles Gut!


Sida.


Opp i från.


Annan tallrik.





Sidan


Framifrån.


Freddans upplägg då han hade plockat med sig harsyra från Saltholmen.


El Pastelero Freddios fångst.


Fredda lägger "Brownie"


Close up.


Svart på vitt!




 "Brownie"-
Kondenserad mjölk, maräng, vaniljglass, toffee, brownie, jordgubbskräm, kanderade mandlar,
 banan- & chokladcremux.




Så var jag hemma hos mina svärföräldrar på middag, då åt vi på dessa tallrikar, jag tyckte då att dessa kändes väldigt "Brownie", så efter middagen så snodde jag med en rackare till jobbet för att prova lägga på.
Visst fan blev det Briownie av det hela. 




 Så har vi den sista desserten som är ny på menyn.
"Post Melba"-
Persikotarte, hallon, champagnesabayonne, persikokräm, hallonsorbet, havre crumble, hallonmaräng. 






 Det var det hele och med det sagt så för en gammal persikodänga reppa Melban på menyn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar