söndag 8 juli 2012

Så rullar vi när flädern blommar!

I semester tid och otid så blommar flädern och bröllopen rullar som på löpande band, vi gjorde en bröllopstårta här om dagen till en anställd på bokningen. 
Fredrik var uppe i sin hemort på bröllop nu i helgen och fixade naturligtvis tårtan till hans vänner. 
Och nu när flädern blomstrar så kan man inte låta bli att safta skiten ur dem. 
Så jag lagade upp en dessert som skulle få reppa fläderblommorna.

Fläder på Råö i Onsala.


Fläderprepp i köket på hemmafronten.



Rabarber- & flädersaft.



På papper.


På tallrik.



"Fläder"-
Flädersorbet, jordgubbsmousse, fryst fläderskum, jorgubbar i citron, torkade fläderblommor, fläder- & vit choklad bavaroise, torkad curd, jordgubbscoulis, jordgubbsmaränger, pistage- & yoghurtpulver, pistagemazarin, jordgubbsmarmelad, harsyra.






Patrik sprayar bröllopstårta.



Recepthörnan. 


Rabarber Sous vide, kardemumma, vanilj, stjärnanis, citron, socker, rabarberjus, vitt vin, flädersprit! 


Bada.


 Fredrik preppar till sin polares bröllopstårta.


Prepp a la Freddio.


Sorbethög a la Freddio.


Thom, han som hjälpte oss med fotona till kalendern. Tummen upp då är allt ok!


Mr Hagert hjälper ofta till inne hos oss i Pastelerian, här vankas det konferensfika i form av moussefat.


Marie gaddar in kaka om Fredda gaddat in bröd. 
Herr eller fru Sylt är dock okänd för mig.


Att spetta bongar är sååå 2011! 

mo` Fire!

Gold Digger får representera. 
Då den minst spelas 3 gånger när Tobert är inne och gästar oss i Pastelerian. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar