tisdag 19 juni 2012

Back to work!

Så då var man tillbaka i vardagen igen, skönt att vi är ett fullt team i Pastelerian nu! Mr Borgskog anslöt till vår brokiga skara. Så jävla bra va!
Nu när sommaren börjar närma sig så ska här bytas ut några rätter på menyn. Vi kommer att ta bort "Club Sandwich", "Cupcake" och "Crème Brûlée". Vad det kommer ersättas med lägger vi la upp här i  kommande dagar.
Men ett litet smak prov på en rätt som poppade upp rätt tidigt för oss var "SommarTårta".
Tanken kring den var då en svensk klassisk Jordgubbstårta skulle få vara med på menyn, men då ur våra ögon sett i a la carte variant.
Så Werners Gourmet Service kontaktade oss för någon vecka sedan och undrade om vi ville göra två recept till deras kommande kalender Werners Värld 2013.
Så jag tog tillfället i akt och körde på en "SommarKageeee" och Patrik lagade upp vår "HallonCheeseKageeee" som vi har på menyn.
Vi tog hjälp av Thom som jobbar som servitör hos oss, han är då fotograf, vilket vi snappat upp och tänkte då att han kan väl hjälpa oss?
Vilket i detta fall var helt jävla magiskt va. Kul att se när han jobbar med det som är hans passion och vilket resultat det blir när ett proffs fotar jämfört när en annan fotar med sin sketna mobil va.
En mycket duktig pöjk som kommer att hjälpa oss mycket framöver. Tack Thom för hjälpen!

Här är hans hemsida:
http://thomestifanos.tumblr.com/

"Sommartårta"
Vanilj- & fläderbavaroise, vit choklad- & praliné botten, champagne- & jordgubbsgelé, lime- & jordgubbssorbet, flädercurd, lime- & jordgubbscoulis, pistageyoghurt pulver, inkokt rabarber, jordgubbs!
Glad sommar!Patriks upplägg på "Hallon cheesecake".


Uppifrån!


Återigen tackar vi Thom för hjälpen med ovanstående foton!

Så säger vi tack och hej till dig du gamle "Club Sandwich" vi syns la i Karibien på någon bar där Tompa Cruise står och svingar cocktails a la 80-tals maneér!


Den svenska sommaren är på gång ute i rabatter och trä´n, det frodas verkligen nu när grönsakerna bullas upp i diskarna i affärerna. Mömma.

Freddan som var ute och strosa med sin Madamoiselle fick nys om ett fläderträd ute vid Saltholmen här i gBg, dom plockade fickorna fulla och så gjorde koka han flädersaft på hemmaspisen.
Nog att sommaren är något kall och ostabil, men lite värme får man! 
Sommarglädjen dyker upp titt som tätt!


å in i ugnen!


Fredda gör hallonpapper till sin polares bröllopstårta.


En go arbetsstation i hemmaköket hos Fredda!Som sagt så frodas det ute vid mitt och frökens torp också. Rabarbern är fortfarande späd och fin och smultronen är på gång. 

Rabarberplockarna sjunker i åldrarna!


Rabababarber!


Så lagas dom på torpet!Så lagas dom på jobbet!
65°C i cirkulatorn.


Smultron.


Smitt rågen frodas på åkern där bonden vi hyr av är en av bönderna i Wästgötarna.
Sommar loppisar hittar man inspiration på. Tänk då att servera diverse konfektyr i dessa gamla plåtburkar.
Göteborgs choklad och konfektfabrik.


Tutti Frutti!


El Pastelero Freddio tänkte då att det hade varit jävligt mäktigt om man gjorde en mall och sedan pudra mjöl på sitt bröd så kan väl det bli ball! A visst hur ball som helst!

Los Mallo!


Pudra!


Baka!
Sjörövarbröd aka PirateBread aka KillerBread!
Back to Work.
Inspirationen dyker upp hela tiden när vi bollar fram och tillbaka med varann i Pastelerian, så nu har vi börjat med ett idékakel där man kan tagga upp sina tankar som poppar upp då och då.En gammal sommar dänga får kicka igång sina beats!

Summertime!
2 kommentarer: