tisdag 8 oktober 2013

Pastelero d´Oro aka Sikken jävla resa aka Årets Konditor 2Lax13.

Den 3:e och 4:e Oktober så var det alltså dags för Finalen i Årets Konditor 2013 på Älvsjömässan i Stockholm under Chokladfestivalen, sikken jävla resa det kom att bli då. 
Som tur är så finns ju kamera på mobilen så här kommer en liten "Hur man kan göra om man vill bli Årets Konditor"-redogörelse, typ.
Så ända från att Patrik gick vidare till Semifinal så började jag dokumentera, med andra ord en jävla massa bilder.
Så här gick det till:

Semifinal.
Interiör till tårtan.
Hallonmousse & Rabarbergelé.





Träna.





Hallon, rabarber & vanilj.









Foto.


Träna.

Det gick ju vägen och final tankarna var i rullning från dag 1.



Småskalighet var temat och tanken kring Showbordet föll sig naturligt då västkusten är stället där det händer va, så en liten utflykt med Borgmästarn för att leta drivved satt som en smäck.


Pastelero el Rey hammrar ihop en ställning.



Så var en av uppgifterna "Dessert Tapas" i årets utmaning.
Många olika varianter lagas upp.
Man skulle även använda sig av Choklad, Smördeg, Mynta, Kesella och Päron om jag minns rätt.
Nedan: Päron och svart vinbärsterrin, färskost sorbet, smördeg, choklad cremaux.


Päron feuille de brick, vaniljmousse, svart vinbärs marmelad, svart vinbärs flarn, svart vinbärs sponge, färskost skum, tapioka.


Hallon och gräddfilspudding, mördeg, hallonsorbet.


Rulltårta, gräddfil och hallonpudding, tapioka, hallonsorbet, mördegskex.


Ny variant på päron tapas.


Äpple feuille de brick, curd, mynta sponge, paradis äpple, äpplemousse.


Hallontapas.


Det skulle också presenteras en trevånings tårta.
Havtorn, vaniljmousse, chokladpannacotta, havtornsgelé, havtonrskräm, Feullantinbotten, mazarin.


Halv glacerad.


Två sorters praliner, varav en handdoppad.
I skalet så blev det Salt Karamell.
Den handdoppade blev björnbärsmarmelad och kardemummatryffel.


Nu närmade det sig sitt slutgiltiga resultat, en smörkola, ingefära maräng och en sås på ingefära, xante och svart vinbär lades till.


På äppletapasen så lades citrontapioka och råvaccat äpple till.


Päron.


Träna.


Tidsträning.


Armé av Desserttapas.


Borgmästarn på plats.


Uppdukning.


Fokus.


Likörpralin med hallonsprit lades till på Hallontapasen.



Päron.


Tårta.


Interiör.


De två sista tidsträningarna gjordes på Werners Gourmet Service, som ställde upp med sina lokaler uppe i Skara.
Inför den sista så la han om hela upplägget på Dag 1, då tävlingen är uppdelad i 2 Dagar, 4 timmar första och 6 timmar andra.
Den satt som en smäck den med va.
Så var det bara att börja skära i en vacker bok om Västra Götaland.





Pimpa bordet med Havtorn.


Tagga.

Vacca, packa och dra.


Inte mer än så behövs va.


Swedish Taste ställde upp med deras catering bil, den blev i vart fall full.


Älvsjö bakom kulisserna.


Kvällen innan det smäller.


Där ska det fan smälla!


 En go jävla öl på det.


Skära tejp, lyssna på reggae, dricka en öl aka
En bättre natt.


Pralinformar.


Allt som behövs i en minibar, örter och sprit.


Final dag 1.

Iordningställandes av kök.


Metodjury och ordförande av juryn har genomgång och går igenom alla råvaror och regler.


Klara.


Färdiga.


Gå.


Dag 1 asså dvs. då laserdojjan fick en helt ny innebörd!


Chokladtemperering.


Chokladgarnityr.




Bra tajming Mr. Dolk, bra tajming.
Ska bara intervjua lite.


Havtornsgelé.


Metodjury.


Likörpralin.


Bra i fas.


Klart.


Bra jävla magkänsla när MEP-listan ser ut på detta vis.


Finaldag 2.

Lapphets på hotellrummet!



Dag 2.
Pralin presentation till Juryn. 
Mattias från Tössebageriets foto.



Björnbär & Kardemumma, Salt Karamell.




Dessert Tapas.
8 st av varje.




Mattias på Tössebageriets foto.
Det knycker vi.
Bra fokus.





Patrik och fotografen.


Jury bedömer tapas.


Tårta på G.


Showbord dukas upp.


The Cake.





Alles Gut med en kvart till godo!


Så 25 praliner av varje, 18 Dessert Tapas av varje samt 4 tårtor.


Morgondimma.








Fotografen Mattias han kan hitta vinklar han.


Gött e de!



Pastelero Homes, carnalito!


Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
Allt som har med Väntan och Tid att göra kan dra åt helvete!
Sikken pärs asså!


Snart så.



Live streamar via videosamtal i Pastelerian i Göteborg.
Herr Alkdal fick det på film.
Det är Kärlek det!



Elisabeth Johansson fångade ögonblicket om man säger.
Den knycker vi också.


Så där ja.


No.1


Pastelero d´Oro!



Vaktmästarn får borra upp, inspirations tavlan.


Låt aldrig listan äga dig, gå in och äg listan!
Ok.


 http://www.aretskonditor.se/


Man kan göra så.

Sen kan man dansa gaddarna av sig om man vill!


Buju lägger soundtracket för Finalen.



Så lägger Frank soundtracket för framtiden då.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar