onsdag 21 augusti 2013

Meny bytet inför sommaren 2013 då rå.

Vi bytte till sommarmeny typ i Juni då rå va. Så det är nog dags om inte allt för länge att byta till sensommar/ höstmeny snart då.
Men men. 
Vi ville ha svenskt på menyn nu, inget americano eller japano stuk på det hela.
Rabarber, hallon, vinbär, krusbär, jordgubbs & fläder va själva grundtankarna kring dom nya desserterna.
A så sa ja ba att det vore fan helt sinnes att göra av med en hink glykos!
Tänk så novis man va på glykos bit då, det går ändå en och annan hinkjävel.

Att ta första skopan ur en helt ny glykos, det du!


Här har vi mallen va.
Gröna lappar med svart text, allt annat är inte ok!


Kollegor.
Veckogenomgång till vänster, HunkTon till höger.


Rabarbapaps ute på torpet, förbannat fin!



Syratripp i Pastelerian.



Dessa var fan off the hoooooook!


Första desserten på meny upplagningen.


Lågtempererad rabarber, socker rostad pistagemazarin, hallon & gräddfilspudding, citroncurd, citronverbena maräng, rabarber-långpeppar & hallongelé, crumble, brynt smör skum, rabarbersorbet.











Tolkning på Sommartarte.
Den här jäveln hade vi lite trubbel att få till lägget på. 
Men till så.
Citron & karamell bavaroise, torkad citroncurd, italiano marängo, hallonkräm, marinerade jordgubbar, citrontapioka, kristalliserade vinbär, flädermarmelad, röd vinbärsorbet, mördegskal.


Krusbär & Mandel va la tanken här då rå va.
Mascarponemousse, kardemumma cremaux, krusbärskompott, karamelliserad mandel, chokladpulver, krusbärsorbet, torkad chokladmousse, madelainekaka.





Konditorns val.
Jordgubbar, grädde, vanilj.
Gräddpudding med rulltårta, jordgubbar, likörpralin, coulis, vaniljglass, citronkräm, jordgubbskum, jorgubbsmaräng.





Avd. Baka lite brioche då!


Det är visst nåt visst med hamburgare, turister och sommar.
Mellan 3 till 4 batchar briochedeg sattes under veckorna på sommarn då.
På varje batch fick vi ut 300 bröd typ.
Tobbe gästar gärna och ofta i Pastelerian och det är fan astrevligt va.



Laddat för krig, då ska det fan för äggas!


Konditorns val.
Smultron på ett strå.
Yoghurtmousse, smultron på strå av somennudlar, smultroncoulis, rulltårta, citronmaräng, smultronsorbet, yoghurtpulver.




Chefs table aka budgetvarianten.


Konditorns val.
Hallon och Dulcey.
Hallonsorbet, dulceypannacotta, dulceyskum, hallon, citronkräm, hallonsås.







Och så var det med det. 
Här får en go jävla sommar dänga reppa.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar