torsdag 5 april 2012

Ny meny!

Nu så är den i rullning, känns sjukt kul. Så får vi se hur den kommer eller inte kommer att ändra sig under resans gång, men här är vi nu iallafall.

"Moln" har vi valt att kalla denna. 
Här ska vi få till skummet ännu fluffigare så att det känns som att man sitter uppe på ett moln och tuggar på nyplockad rabarber va. 
-Vaniljmousse som ligger på en pistagemazarinbotten fylld med fläder/ citroncurd och kardemumma crumble under fluffet som är ett vanilj & färskost skum, på skummet so är det pistagepulver, atsina, röd shiso, honungskrasse och rabarbersticks.
Bredvid så ligger den lågtempererade rabarbern och en rabarbersorbet.
Så slår servitörerna på en ljummen rabarberonsumé vid bordet.
Välkommen våren!


Rabarberconsumé i labbrör.I luckan.


Sen har vi "Halloncheesecake"
Bestående av:
-Halloncheesecake så klart på en choklad och misobotten, halloncrème, chokladcremux, hallonmaränger, halloncoulis, hallon"papper", oreo marshmallow, hallon sagogryn, vaniljyoghurt sorbet, atsina, hallongelé och ikke att förglömma Madeleinekaka på brynt smör.
Då är ju liksom tanken hallon i mängder, New York möter oss här hemma med deras klassiska cheesecake så får vi liksom bygga om den lite, nytt möter klassiska barndomsminnen dvs. hallon"pappret" kontra Madeleinekakan.
Så tänker vi.


Uppifrån.


Ett annat lägg, då tänkte jag på dom här väderstrecks pilarna, det känns västkusten på nåt sätt med väderstreck? Varför vet jag inte, men jag tänker så.


Fram ifrån.


Cheese och moln på bänken.Här har vi bytt ut "cupcake" som vi hade på förra menyn, då vi hade 3 olika, nu kör vi på 1 stycke, och då får moroten representera årstiden.
-Morotscupcake, crumble, vanilj/ citronfrosting, apelsinsyltad morot, honungskrasse, färskost sorbet.


I bakgrunden så ligger en halvklar Crème Brûlée och flämtar.
Vi är på jakt efter nya formar till denna, då tror jag att den känns bra.
Nu så serverar vi hallonstrass som är en spritsad kaka, halloncrème, crumble och hallonsorbet.


 "Club Sandwich" 
Det var då tanken vi utgick ifrån, typisk amerikansk, hur kan vi ta in det på dessertmenyn?
Jo rå så att, så här blev det.
Choklad mördegsflarn får representera brödet så lägger vi en kokosbavaroise mellan flarnen, sen gör vi en go sallad som väller ut ur samdwichen. Så gick tankarna och resultatet blev då som ovan med: Rom,råsocker och lime bakad mango/ ananas. 
Passionsfrukt sorbet, mangomarmelad, passionsfrukt curd, choklad crème, limesponge, choklad ganache, kokos skum, torkade kokosflakes, atsina, choklad pulver, passionsfrukt sorbet.


Andra sidan.


Utsikten från el Pasteleria rätt in i kallköket, väldigt trevligt må jag säga.
Frida och Nettan under service.Denna goa låt får representera "Club Sandwichens" smaker på menyn. Dock inte på vår arbetsplats. 
Men på någon annans då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar