onsdag 21 mars 2012

Vårmeny.

Våren är snart om inte allt för länge här och då vet vi ju alla att spelrummet för fantastiska råvaror helt plötsligt öppnar sig lite mer. Så vi satt och spåna lite idag på en ny meny som kommer att träda rum om inte allt för länge, kanske på en av väldens bästa datum den 2 april, den ligger mig varmt om hjärtat va, har trots allt förföljt mig under alla dessa snart 31 år på jorden. Men det har nog resterande datum också gjort för den delen. Nog om den 2 april.
Som sagt så satt vi hemma hos Patrik och spåna lite och man går igång så jävla lätt va, så fort man hittar ett spår och en tråd så är det bara att köra på. Dock så kommer det komma en sån jävla stänkare till sommaren, men den håller vi lite på. Nästan så att man trillar av stolen va!
När vi sitter ner så kollar vi givet vis vad som är tänkbart att köra i mån av säsong, men vi vill gärna följa en skön linje vad det gäller koncept och vad som ligger nära en till hjärtat. Nu har vi ju ett slags Nordamerikanskt influerat koncept som genomsyrar hela restaurangen. Det är väldigt tacksamt då vi inte bara låser oss vid lokala råvaror utan kan bredda iväg lite också. Väldigt roligt tycker jag.
Sen vill vi få in nåt som håller en varmt om hjärtat, barndomsminnen kanske typ när man plockade smultron som liten och satte det på ett strå och drack ett glas fes ljummen mjölk till kanske. Hur förvaltar man detta till en dessert då?
Nu ska vi inte ha smultron just men som ett exempel.
Då tänker jag i allafall så här va: Kanske kan man göra ett ätbart strå av socker och trä smultron på, få in smultronmjölksorbet (då smultron får ligga och dra i mjölk 1 dygn eller så?) någon slags gräddpudding till? Färska smultron som dom är? Smulron rulltårta? Någon god nöt till? Kanske en mandelpudding? Etc, etc. När man sitter och spånar så dyker en massa olika exempel upp. Vissa är grymma, vissa är kanske för krångliga att köra i dom mängderna vi kör ut, vissa kanske inte är ekonomiskt hållbara. Aspekterna är många.
Men jag tycker att det vi lirka fram idag var väldigt inspirerande och bra.
Så när denna vecka, som jag kallar kakveckan, då vi har cirka 6000 stycken kakor att skicka ut på 2 dagar har lagt sig, så ska vi börja prov laga lite, nu är allt bara på papper och vi vet ju alla hur papper smakar.

Kak Everest, nu belagt i ett konditori på 6000 portioners höjd.
Tackar Gudarna för herr Borgskog va!


eL pastelerO Patricio med tänkarmössan på!


En dessert, förhoppningsvis.


Kanske en annan dessert.


Och yttligare en på papper.


En hjälpande bäbyhand som har varit och grävt i farsans vaniljstänger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar