söndag 18 mars 2012

Februari 2012

Hotellet är i full rullning, det bara strömmar in folk från alla håll och kanter. Vi har fått bra respons på desserterna vi producerar, när man kör kvällspasset så står man verkligen och trycker ut desserter hela tiden, det är grymt ball att folk gillar det söta på menyn också. Man känner verkligen i fötterna när man har stått upp en hel dag, men det har nog med att jag börjar få såna där kondi-tår! A va fan jag kunde inte hålla mig men är man i Göteborg så är man. 

Folket här nere verkar gilla Crème Brûlée iallafall, vi sätter minst 2 såna batchar i veckan, det blir cirka 24 liter smet va! Recept på en monster laddning finns i slutet.


Konditorns val har vi på menyn och denna gången så serverades den i en syltburk, innehållet i burken denna dag var: Chokladmousse, inkokta körsbär, mazarinbotten, körsbärskräm, rostad mandel & mini maränger.


Set up för kvälls serviS.


Under tiden som går så kommer man på förbättringar som gör att vardagen underlättas lite för alla som Patrik brukar säga: sluta aldrig att tänka. På natten när jag kom hem skissade jag upp lite hur vårt halvklara station skulle kunna tänkas se ut.


Nattmat!


Crème Brûlée aka monsterladdninG:

13.5 liter Grädde
3.6 liter Mjölk
27 st Vaniljstänger
2800 g Socker
3400 g Äggula

°Ta 6 liter grädde, sockret, vaniljstänger + fröna & bubbla upp i en kastrull tills sockret har löst sig & vaniljen fått ett uppkok.
°Vispa ner över gulorna, lite i taget, häll på resterande kall vätska.
°Låt smeten stå och dra 1 dygn.
°Måtta upp i valfri form och baka på 94°C varmluft tills Brûléen har satt sig, var framme och skaka på formen lite pö om pö, den ska vara på gränsen, för den kommer att efter gå sen i vilket fall.
(Vi kör cirka 50-55 minuter i hyfsat hög skål, men det kommer att bli en lägre framöver).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar