söndag 18 mars 2012

Diverse Desserter Vintermeny 2012

Här har vi ett urval av vilka desserter som vi har på Vintermenyn, vi ska byta meny i April, så vi ska sätta oss och spåna lite här i dagarna som kommer, kanske över en pilsner eller så? Vad vet jag, men vätska är viktigt för att kroppen ska vara i balans. 
Så kan Mice en Place se ut inför kvälls servis, det är nog den viktigaste biten för att kvällen ska få ett bra flyt, det märks så himla tydligt om man inte är med i matchen, tumma aldrig på missen va.
Vi har fått fina recensioner i två tidningar hittills den ena va Gp och den andra var Dagens Industri, Gp tycktes gilla det vi skicka ut och det glädjer alltid att någon gillar det man lägger ner lite tid och hjärta bakom.

http://di.se/Artiklar/2012/3/17/261823/Goteborg-moter-USA-fran-street-food--till-gourmet/

http://www.gp.se/matdryck/1.882624-norda-bar-grill  

Mice en Place: Kör ba!


Kakfat till Postbaren.


Hasselnötsparfait, körsbärsgele, kanderade nötter, kaffecréme, inkokta körsbär, chokladpulver, atsina & kaffe karamell.


Mörk chokladbavaroise & Konditorns val.


Bavaroise specialare sharing plate.


Mörk chokladbavaroise på joconde botten, nötmüsli interiör, mandelmacarons, chokladcremux, brynt smörpulver, atsina, havtorn i olika former: Sorbet, kräm, karamell.



Vaniljmousse, citruscoulis, syltad apelsin, karamelliserad citron, atsina, blodapelsinkräm, citronmaränger, crumble, citroncurd, färskost kräm, violpulver, färskost sorbet, färskost skum.


Vaniljmousse.

500 g Vanilj yogurt
500 g Meze yogurt
2 st Vaniljstänger (fröna)
330 g Florsocker

°Blanda samman ovanstående.

230 g Strösocker
2250 g Grädde

°Lättvispas & vänds ihop.

12 st Gelatinblad
120 g Vaniljkräm

°Blötlägg gelatin och smält ner i vaniljkrämen, svalna av.
°Vänd ihop med grädd och yogurt blandningen.
°Gjut i önskad form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar