söndag 18 mars 2012

24-25 Januari 2012

Det närmar sig med stormsteg, nu vankas det leka hotell innan öppning, presslunch & meny upplagning  för servisen.
Staub till alla side orderS.


Bagel & lax från kallköK.


Millan in actioN.


Service! är ett ord som hörs en & annan gång under en kväll.


Chef & Kimbo gör sig redO.


mr BossMan LappalaineN.


Detta var det första som skickades ut från konditori till gäst, kakfat med:
-mörk tryfflel.
-hallon tryffel.
-mandel macarons.
-citrontarte.
-petit choux.
-mini semla.


Mini semlan blev verkligen en hit. Men nu är semlesäsongen över. Punschrullens tid är kommeN!
Recept nedan.


Tobbe, Frida, Patrik, Kimbo & Pablo.


Frida & el pastelero PatriciO.


Majskyckling får kärlek.


Rotisserie!


Martin aka mr BossMan Bankett aka mr Logistik, Tobbe & FridA. 


Meny upplagning.


ServeringspersonaleN.


Mörk chokladbavaroise, havtorn- karamell, sponge, kräm & sorbet. 
Mandelmacarons, chokladcrème, atsina, brynt smörpulver.


Vit choklad cheesecake, oreo crust, röd shiso, hjortron- myltat, coulis, sagogryn, gele & sorbet ( dock ej  på bilden).
Mjölkchoklad cremux & citron marshmallows.


 CupCake * 3:
-Lingon.
-Morot.
-Äpple.


Bavaroise.


Marcus inna the housE!


Mini semlan Post:

Vetedeg.

1400 g Vatten
240 g Jäst
420 g Socker
420 g Smör
140 g Mjölk
20 g Salt
200 g Ägg
3550 g Vetemjöl
30 g Grön kardemumma

°Lös upp jästen i vattnet, mixa kardemumman i en kryddmixer, blanda allt & kör på hyfsat hög fart i degblandaren i 10-15 minuter.
°Väg upp 12-16 g bollar och lägg på bakplåtspapper, jäs upp och baka på hög värme i kort tid, detta fallet 240°C i 4-5 minuter.

Mandelmassasmeten.

Kör mandelmassa och vaniljkräm med vingen i en matberedare, spä med vaniljkräm till bra och god konsistens efter behag.

Grädde

Vispas alltid med lite socker i, om Patrik själv får välja!

°Montera ihop bullen, snåla inte på massan! Passa på att äta, för säsongen är inte så lång som alla tyckas tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar